Momente istorice importante
- 1925 Se înființează societatea „Sonametan-Mediaş”, prin comasarea atelierelor mecanice care deserveau sondele de gaz.
- 1948 Denumirea societatii se schimba, devenind „Partizanii Pacii”
- 1958 Societatea isi schimba din nou denumirea in „Atelierele Centrale pentru Gaz Metan”
- 1969 Societatea trece in componenta Centralei Gazului Metan Medias sub numele de „Uzina Mecanica pentru Gaz Metan”
- 1970 In urma celei mai devastatoare inundatii din istoria Mediasului, arhiva companiei a fost pierduta aproape in totalitate, odata cu ea si documente cu valoare istorica inestimabila.
- 1978 Se inaugureaza noul sediu din str. Aurel Vlaicu nr. 35A, care va prelua activitatile administrative si in mare parte cele de productie.
- 1983 Societatea capata personalitate juridica, devenind „Intreprinderea Mecanica pentru Gaz Metan”, fiind in continuare in subordinea Centralei Gazului Metan – Medias si a Ministerului Petrolului.
- 1991 Intreprinderea a devenit Societatea pe Actiuni „Armax Gaz”, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J32/127/1991
- 2000 Armax Gaz devine societate cu capital privat integral. Se declanseaza un amplu proces de modernizare prin investitii masive in achizitia de echipamente, reamenajarea spatiilor pentru a raspunde nevoilor tehnologice si de personal. Scopul declarat al noii strategii este redobandirea statului de lider pe piata echipamentelor destinate industriei gazului si petrolului din Romania si patrunderea pe piata externa.
- 2001 Se implementeaza sistemul de certificare a calitatii ISO 9001.
- 2004 Se diversifica gama de produse prin introducerea unui nou produs: statii de uscare a gazelor, Armax Gaz fiind prima companie romaneasca si printre putinele din lume care ofera astfel de produse. In aceeasi perioada compania incepe executia „lucrarilor la cheie”, oferind servicii complete: proiectare, executie, montaj, punere in functiune si mentenanta.
- 2007 S-a marit activul cu o achizitie de mare importanta, un teren de peste 20000mp, achizitie realizata in vederea dezvoltarii sectorului de productie, cu hale industriale. Terenul se afla situat in imediata vecinatate a sediului principal al societatii, completand perimetrul sediului existent. Tot in aceasta perioada s-au realizat doua majorari de capital care au creat premisele unor investitii prin care societatea sa raspunda atat cerintelor tehnice impuse de Uniunea Europeana, cat si celor americane. Tot in anul 2007 Armax Gaz preia controlul in proportie de peste 80% a SC GazProiect SA Brasov, societate de proiectare consacrata si de traditie in Romania.
- 2008 Prin realizarea unei hale complet moderne, dotata cu cele mai noi tehnici de productie s-a dublat capacitatea de productie a companiei.
- 2010 Datorită creșterii importanței companiei atât pe piața Rasdaq a Bursei Român de Mărfuri, cât și ca parte a economiei românești, crește onstant. În consecință, Armax Gaz înființează un departament de Marketing și Comunicare în cadrul Reprezentanței București. Într-o perioadă de criză economică, compania reușește nu doar să-și păstreze angajații, ci si să angajeze oameni noi.
- 2013 Ne extindem capacitatea de producție, printr-o hală complet nouă, care se întinde pe mai mult de 3400 m2, construită cu fonduri europene.
- 2014 Intrăm într-un contract de proporții, pe 5 ani, cu OMV Petrom, în parteneriat cu IREM Italia. Astfel ne lansăm serviciile specializate de Gestionare a Activelor și Mentenanță.
- 2015 Prin deschiderea unui sediu în Orientul Mijlociu, Armax Gaz face primul pas în extinderea pe plan internațional.
- 2016 Ne întoarcem la rădăcinile industriei în România, în primul punct de extracție al tării, la Sărmășel. Armax Gaz pune aici în funcțiune cea mai mare Stație de Uscare de Gaze Naturale din Sud-Estul Europei, cu un debit total de 9.000.000 Nm3/zi.
- 2017 Societatea trece printr-o perioadă diferită, declarandu-se statutul de insolventă.
- 2018 În urma declarării statutului de insolvență, pe parcursul acestui an, se aprobă un plan de reorganizare aplicabil pe o perioadă de 3 ani.
- 2021 Definit ca fiind un an decisiv pentru companie, pachetul majoritar al acesteia este vandut la bursă, societatea schimbând patronatul demarându-se un proces de modernizare prin investiții necesare pentru relansarea pe piață a produselor din aria de activitate.