Lucrarea “Car cu boi”, a lui N. Grigorescu, ajunge la Brukenthal

21.10.2010 - 14:00:00

Joi, 21 octombrie, ora 13 in Salonul de Muzica din Palatul Brukenthal, Sibiu, Piaţa Mare Nr.5, a avut loc evenimentul predarii cu titlu de imprumut a tabloului „Car cu boi” de Nicolae Grigorescu, in vederea expunerii in Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu. Lucrarea a fost achiziţionata pe data de 30 septembrie 2010 de catre domnul Mircea Simion Vescan, respectat om de afaceri din industria gaziera, pentru suma de 155 000 de Euro.

Iniţiativa domnului Vescan, fara precedent in istoria recenta a Romaniei, reprezinta o practica mai puţin intalnita printre colecţionarii activi in Romania in momentul actual desi se incadreaza intr-o dimensiune de perfecta normalitate in context internaţional”, a declarat Ioana Cristea, Sefa Secţiei de Arta din cadrul Muzeului de Arta al Municipiului Bucuresti.

Mircea Vescan a declarat: "Este prima data cand achizitionez o asemenea opera; sunt bucuros sa pot detine acest tablou și voi face toate demersurile pentru a ma asigura ca nu va fi niciodata instrainat de Romania si ca toti romanii se pot bucura de el".

Evenimentul s-a bucurat de prezenta, in calitate de invitat de onoare și de sustinator al valorilor romanești in lume, a domnului Varujan Vosganian, Prim-Vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania și o personalitate marcanta a societatii romanești. Au fost prezenţi alaturi de Mircea Vescan, prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca - Directorul General al Muzeului Naţional Brukenthal, Constantin Trihenea - Prefectul judetului Sibiu, Alexandru Baldea - Directorul casei de licitatii Artmark si Ioana Cristea - Sefa Secţiei de Arta in cadrul Muzeului de Arta al Municipiului Bucuresti.

 

Armax Gaz
Departamentul de Marketing si Comunicare, Bucuresti.

21 Octombrie 2010

Înapoi