Federatia de Petrol, Energie si Gaze -FEDE.P.E.G. din Romania, dezbate problemele existente pe piata energiei in 2011

16.03.2011 - 10:00:00

15 martie 2011, Bucuresti, ora 11:00, la Palatul UGIR-1903, a avut loc intalnirea membrilor Federatiei de Petrol, Energie si Gaze -FEDEPEG din Romania, avand ca tema principala de dezbatere problemele resurselor naturale de la nivel national. Participantii au analizat perspectivele pentru anul 2011 si posibilele solutii ce pot fi asumate in contextul actual.

Avand in vedere perspectivele externe asupra situatiei resurselor naturale din Romania, s-a  discutat interesul investitorilor straini precum compania americana Hunt Oil, cat si efectul acestor investitii asupra pietei energiei din Romania.  Conform statisticilor raportului britanic BP, Romania dispune de necesarul de petrol pentru urmatorii 14 ani, situatia gazelor naturale fiind ceva mai optimista. Cu privire la acest aspect Romania detine 0,3 % (630 de miliarde de metri cubi) din resursele planetei, suficiente pentru urmatori 57 de ani. 

In urma castigarii celei de-a zecea runde de concesiuni organizate de  ANRM,  companii importante ale pietei de petrol, gaze si energie isi vor extinde in 2011 perimetrele de exploatare a resurselor naturale in Romania, lucru care va influenta pozitiv situatia resurselor energetice la nivel national.

Aceste aspecte cat si o serie de alte discutii pe tema resuselor naturale si imbunatatirii situatiei pietei de petrol, gaze si enegie, continua sa se mentina in atentia membrilor FEDE.P.E.G

FEDE.P.E.G lanseaza tuturor organizatiilor din domeniul resurselor energetice invitatia de a construi impreuna o viziune comuna la nivel national in context european. Este un an ce ar trebui sa determine si factorii de decizie din Romania sa priveasca atent si sa rezolve problemele cu care se confrunta energia romaneasca, a declarat Mircea Vescan, presedintele Federatiei de Petrol, Gaze si Energie din Romania.

 

Armax Gaz
Departamentul de Marketing si Comunicare, Bucuresti.

16 Martie 2010

 

Înapoi