Editia a 10-a a Annual Global Gas Village Summit (Europe)

16.04.2010 - 10:00:00

13 – 15 aprilie 2010, Paris - Armax Gaz a participat la cea de-a 10-a editie a Global Gas Village Summit (Europe), eveniment dedicat specialistilor din industria energetica.

Forumurile organizate de EnergyWise reprezinta cea mai buna cale pentru specialisti din toata lumea de a transfera cunostinte in cadrul sectorului energetic global. La cea de-a 10-a editie a summitului anual global de gaze au participat reprezentanti ai Uniunii Europene si ai guvernelor tarilor membre, oameni de stiinta de la renumite universitati si centre de cercetare din Europa si, bineinteles, reprezentanti ai marilor companii din industrie: Baker Hughes, EDF, Team Consult and Turkish Petroleum, Loyens Loeff, GDF Suez, Geomechanics, BP, E.ON, OMV, Nord Stream Ag, , Shell, Royal Haskoning Geostock, si Price Waterhouse Coopers, care a analizat indeaproape piata europeana a gazului.

Evenimentul a prezentat tendinta generala privind stadiul inmagazinarii gazelor naturale, in special in Europa. Cu toate ca, in prezent se constata un exces de gaze naturale pe piata, in special datorita crizei economice, respectiv a scaderii consumului industrial, a cresterii utilizarii GNL (Gaze Naturale Lichefiate), precum si datorita utilizarii din ce in ce mai frecvente a gazului din sisturile de argila (shale gas), in special in SUA, specialistii prezenti la eveniment sunt in majoritate de acord cu necesitatea dezvoltarii inmagazinarii.

In ceea ce priveste inmagazinarea in tara noastra, toate analizele indica România ca având suficiente resurse de inmagazinare (2.2 mld mc capaciate existenta si aproximativ aceeasi cantitate declarata ca fiind in curs de dezvoltare), resurse care acopera necesarul intern. In cazul transformarii României in Hub (Nod energetic), prin proiectele South Stream sau Nabuco, necesitatea investitiei in inmagazinare va creste substantial.

Dincolo de informatiile acumulate in urma prezentarilor din cele patru sesiuni comerciale si a sesiunii tehnice, echipa Armax Gaz prezenta la eveniment a reusit sa promoveze cu succes imaginea unui brand national puternic, cu reale sanse de a se face cunoscut si pe pietele externe de interes, a declarat Tiberiu Lukacs, Key Account Manager Armax Gaz.

 

ARMAX GAZ
Departamentul de Marketing si Comunicare, Bucuresti

16 aprilie 2010

Înapoi