Armax Gaz pune in functiune Statia de Reglare-Masurare Dacia Mioveni

28.05.2010 - 15:32:00

Compania Armax Gaz a finalizat cu succes la data de 28 mai 2010, când s-au incheiat activitatile de montaj, testare si punere in functiune, livrarea unei Statii de Reglare-Masurare gaze pentru platforma industriala Dacia Mioveni. Obiectivul reprezinta un complex tehnologic pentru care s-au efectuat servicii de executie, montaj si punere in functiune a SRM-ului respectiv, iar pe viitor servicii de mentenanta si service, toate acestea fiind oferite in totalitate de compania Armax Gaz. Mentinând acelasi nivel ridicat al calitatii produselor si serviciilor oferite, s-a reusit derularea intregului proces contractual in mai putin de 3 luni de zile, in prezent statia functionând la capacitate de 50%.

Cu o posibilitate de procesare de 40 000 Nm³/h si o presiune nominala de 40 bari, aceasta instalatie are rolul, in primul rând de a reduce presiunea de intrare de la 5-20 bari, existenta in sistemul de transport, la un nivel al presiunii de iesire de 2 bari. Pe lânga acest rol principal de reducere a presiunii, echipamentele realizeaza procese de filtrare si de masurare a cantitatii gazelor naturale ce le tranziteaza cu scopul asigurarii parametrilor optimi de functionare a sistemului local de distributie.

Ca dovada a experientei si inovatiilor de care compania dispune, Statia inglobeaza o serie de caracteristici de modernitate, cum ar fi: dimensiunile compacte, intregul ansamblu fiind inserat intr-o hala izolata termic cu o suprafata de doar 25x20 m, conceputa dintr-o structura modulara care permite o configurare optima in functie de cerintele clientului si care reduce considerabil timpii de montaj la fata locului precum si o facilitate ridicata in timpul operatiunilor de mentenanta si service. De asemenea, inregistrarea si monitorizarea parametrilor tehnici functionali (presiuni, temperaturi, debite, etc.) se realizeaza prin intermediul unui sistem computerizat care poate transmite informatii la distanta, eliminând astfel necesitatea unui operator uman care sa supravegheze evolutia procesului tehnologic.

Intreaga investitie este realizata in urma unei strânse colaborari intre companiile Armax Gaz Medias in calitate de furnizor al echipamentelor, Pegamont Ploiesti - in calitate de executant al lucrarilor de constructii-montaj, Transgaz - operator al echipamentelor si Dacia – Group Renault ca beneficiar al lucrarii.

 

ARMAX GAZ
Departamentul de Marketing si Comunicare, Bucuresti

28 mai 2010

Înapoi