Armax Gaz este sponsor al "Romania-Media-Rusia"

31.05.2011 - 17:05:00

30 mai 2011, Bucuresti, Armax Gaz a sustinut colaborarea economica a Romaniei cu Rusia, participand ca sponsor la cea de-a 2-a intalnire organizata de Infor Rusia, impreuna cu ASE Bucuresti (Centrul Cultural Rus) a Seminarul Economic International „COOPERATION RELOADED” sub genericul „Romania – Media - Rusia”.


Evenimentul a creat cadrul de discutii propice pe tema reluarii colaborarilor economice dintre Romania si Rusia. Participantii au fost ofiaciali ai celor doua tari dar si reprezentanti ai mediului de afaceri si academic si jurnalisti. Asa cum ne-au obisnuit, autoritatile nu au participat la aceste evenimente.

Discutiile din sala “Virgil Madgearu” din cadrul ASE Bucuresti, au fost asistate de catre prof.univ.Dr. Ion Gh. Rosca si rectorul Academiei de Studii Economice, Excelenta Sa, Domnul Aleksandr Ciurilin, ambasadorul Federatiei Ruse in Romania. Printre participanti se afla Mihai Ionescu, presedintele Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor Romani (ANEIR), reprezentanti ai companiilor Petrotel Lukoil, UNTRR, Armax Gaz, Dacorom International, Vigotex si Transgaz.

Participarea Armax Gaz la „Romania-Media-Rusia” a atras atentia participantilor asupra  importantei domeniilor industriale, de business to business, in reluarea unor legaturi economice -  odata impuse intre tarile CAER dar deteriorate de diversele contexte socio-politice din ultimele 2 decenii. Desi piata bunurilor de larg consum este supraofertata in Federatia Rusa, Armax Gaz are sanse reale de vanzare a echipamentelor pentru industria gazeifera si cea petroliera. 

Suntem constienti ca piata din Rusia nu este una foarte usor de abordat, dar suntem siguri ca Armax Gaz produce echipamentele de calitate de care Rusia are nevoie. 

In alta ordine de idei, Armax Gaz este interesat de atragerea investitorilor rusi, eventual alaturi de un sprijin guvernamental din partea Romaniei,  pentru a duce la indeplinire proiectele despre care dl. Mircea Vescan vorbeste de ani buni – crearea depozitelor de inmagazinare a  gazelor naturale in Romania, tara noastra avand un potential deosebit inca neexploatat” a declarat Tiberiu Lukacs, Key Account Manager Armax Gaz.

In dezbateri, s-a relevat faptul ca valoarea totala a schimburilor comerciale bilaterale dintre Romania si Rusia a fost, in 2010, de 3,797 miliarde USD, cu 35% mai mare decat in 2009, importul crescand  cu 29%, in timp ce exportul a inregistrat o crestere de 53,1%. Din pacate insa, valorile sunt cu mult mai mici decat potentialul existent, mai ales ca in relatia comerciala Romania-Rusia, balanta exporturilor autohtone este negativa.

 

ARMAX GAZ

Departamentul de Marketing si Comunicare, Bucuresti

31 mai 2011

Înapoi