Simpozionul “Investim in inovare”, este un eveniment dedicat prezentarii celor mai noi tehnologii si produse dezvoltate de compania Armax Gaz pentru solutionarea nevoilor actuale ale industriei de petrol si gaze din Romania.

Simpozionul „Investim in inovare”, Armax Gaz – sediul central din Medias, 14 noiembrie 2013
14 noiembrie 2013, Medias –

Reprezentanti ai autoritatilor din domeniu, ai asociatiilor profesionale si ai marilor companii precum: Romgaz, Transgaz, OMV Petrom, Rompetrol Well Service, Nabucco Romania, Schlumberger, etc. s-au reunit la initiativa Armax Gaz cu scopul de a discuta si identifica solutii pentru modernizarea proceselor si eficientizarea activitatilor din industria de petrol si gaze, intr-un cuvant sa transforme probleme in oportunitati si sa ofere solutii romanesti pentru nevoi romanesti.  „Armax Gaz investeste continuu in inovare si demonstreaza ca solutiile romanesti pe care le propune pentru nevoile pietei autohtone dar si pentru pietele internationale sunt deosebit de eficiente. Produsele si serviciile personalizate in functie de nevoile fiecarui client in parte sunt la cele mai inalte standarde tehnologice, calitative si comerciale. Am demonstrat si vom demonstra in continuare ca suntem o companie serioasa si livram clientilor nostri variantele optime pentru dezvoltarea afacerii lor. Asa cum texanii sunt recunoscuti ca fiind cei mai tari petrolisti asa si mediesenii sunt cei mai tari gazisti. Este asadar datoria noastra sa fim specialistii de care Romania are nevoie!”, a declarat domnul Mircea Vescan, directorul general al Armax Gaz. Armax Gaz SA, lider national in domeniul echipamentelor pentru gaze si petrol, este o companie romaneasca cu capital integral privat, listata pe Bursa de Valori Bucuresti. Avand o importanta experienta ce incepe in 1925 si se suprapune practic cu istoria industriei de petrol si gaze din Romania, compania este una dintre putinele, la nivel mondial, care ofera proiecte la cheie: proiectare, productie, punere in functiune, mentenanta, service si piese de schimb, toate acestea personalizate in functie de nevoile fiecarui client in parte. Armax Gaz dispune are sediul central in Medias, judetul Sibiu, unde dispune de un spatiu de productie de peste 30000 mp, dotat cu tehnologii de ultima generatie si o echipa de peste 300 de specialisti si muncitori calificati, al caror profesionalism se regaseste in proiecte de referinta pentru clienti importanti precum: Romgaz, Transgaz, OMVPetrom, Thielmann Energietechnik GMBH, TPAO.

Istoria Armax Gaz incepe odata cu istoria primelor descoperiri de gaze naturale din Romania. Pe masura ce gazele naturale incep sa fie folosite in domenii tot mai variate, este necesara crearea unei industrii de produse si servicii care sa raspunda prompt si eficient nevoilor de extractie, prelucrare, transport si distributie. Astfel, in 1925 se infiinteaza societatea Sonametan Medias, care isi schimba denumirea pe parcursul anilor, devenind in 1991 societatea pe actiuni Armax Gaz SA.  In anul 2000 Armax Gaz este privatizata, pachetul majoritar fiind detinut de catre Mircea Vescan, director general si presedintele companiei. Devenind societate cu capital integral privat, se declanseaza un amplu proces de modernizare prin investitii masive in achizitia de echipamente si know-how si reamenajarea spatiilor pentru a raspunde nevoilor tehnologice si de personal. Scopul declarat al noii strategii este redobandirea statutului de lider pe piata echipamentelor destinate industriei gazelor si petrolului din Romania si patrunderea pe piata externa.
Incepand cu anul 2000 compania se inscrie pe un trend ascendent si incepe sa inregistreze o crestere semnificativa si constanta a cifrei de afaceri. Sistemul de certificare a calitatii, ISO, este implementat inca din anul 2001 si sunt continuate investitiile in noi spatii destinate productiei, in tehnologii de ultima ora si perfectionarea angajatilor, toate acestea permitand dezvoltarea gamei
de produse si servicii si care sa raspunda nu doar nevoilor pietei romanesti ci si celei internationale.
In 2007, Armax Gaz preia controlul a SC GazProiect SA Brasov, societate de proiectare consacrata si de traditie in Romania.
In anul 2010 Armax Gaz castiga o importanta licitatie internationala, beneficiarul fiind compania de stat TPAO, din Turcia. In 2013 Armax Gaz deschide o noua hala de productie, cu o suprafata
de peste 14000 mp.
Armax Gaz este listata pe Bursa de Valori Bucuresti. Detine certificari ale organismele romanesti si internationale: ANRE, ISCIR, TUV, ASME, EASC, etc. si opereaza in conformitate cu cele mai importante standarde aplicabile: ISO, U stamp, GOST, etc.
Armax Gaz
Departamentul de Marketing si Comunicare Bucuresti
Joi, 14 noiembrie 2013