FedePEG si-a exprimat parerea vis-a-vis de piata de energie din Romania in cadrul Energy Forum 2010

16.05.2010 - 18:17:00

14 – 15 mai 2010, Bucuresti, Fedederatia de Petrol, Gaze si Energie, al carui presedinte este domnul Mircea Vescan, Managerul General Armax Gaz, a participat activ in cadrul al Central & Southeastern Europe Energy Forum 2010.

Central & Southeastern Europe Energy Forum 2010 a cuprins analize, dezbateri si prezentari ce au avut ca punct central strategia energetica a Romaniei. Evenimentul a reunit reprezentanti ai autoritatilor romane, Comisiei Europene si Parlamentului European, asociatiilor din domeniul energetic, reprezentanti ai companiilor din sectoarele energetice, furnizori de solutii, echipamente si servicii, companii din domeniul IT, banking si juridic. Subiectele discuțiilor au vizat dinamica pietei petrolului si gazelor naturale. In Europa Centrala si de Sud Est, situatia geostrategica, securitatea energetica, strategia naționala de energie, impactul infiintarii companiilor naționale Electra si Hidroenergetica, dinamica pietei energiei electrice in Romania si la nivel regional, directiile de dezvoltare ale energiei nucleare si proiectele energetice.

FedePEG si-a prezentat punctual de vedere cu privire la implicatia capitalului romanesc si a producatorilor romani in contextual actual al proiectelor energetice si al crizei. Firmele private romanestisi companiile detinute de statul Roman din energetica romaneascasunt capabile sa aduca un aport considerabil larefacerea economica si laimbunatatireaconditiilor sociale al tarii noastre. Cei responsabili pentru asigurareacadrului legal siinstitutional trebuie sa actioneze staruitor pentruasigurarea conditiilor si sprijinirea intreprinzatorilor, in modcalificat si coerent. Se va putea traversa perioada dificila actuala, evitand pierderi ce vor fi deosebit de greu de recuperat in viitor doar prin promovarea a tot ce este mai competent si mai valoros in societatea romaneasca si prin depolitizarea structurilor de conducere operativa ale economiei.

Desi se dorea ca acest eveniment sa fie faciliteze un dialog direct intre factorii de decizie si reprezentantii companiilor din sectorul energetic, oficialii care si-au anuntat initial prezenta nu au reusit sa ajunga la eveniment. Lipsa dialogului direct a reprezentat un motiv de nemultumire pentru toti participantii la Energy Forum 2010.

Este foarte pacat sa observam o lipsa de interes din partea oficialitatilor, deoarece evenimentul ar fi putut reprezenta o metoda foarte buna de a gasi solutii viabile pentru criza cu care se confrunta atat sectorul energetic cat si Romania, ca tara, a declarat Calina Vescan, Director General Adjunct Armax Gaz.

 

Armax Gaz
Departamentul de Marketing si Comunicare, Bucuresti.

16 mai 2010

Înapoi